Zijnstijl Haarstijl Geschiedenis

In november 2009 is Zijnstijl Haarstijl van start gegaan. De eerste 3 kapsalons in Appingedam, Delfzijl en Spijk werden overgenomen van Barber Haarverzorging, die destijds 8 salons hadden.

barber

De huidige eigenaren Raquel Lodenstijn en Jordi Lodenstijn vonden dat het roer om moest in deze salons, en waren vóór de overname al achter de schermen bezig een totaal nieuwe uitstraling en daarbij behorend logo te creëren. Het logo met de kriebels heeft een betekenis, die we graag aan jullie uitleggen:

U ziet in het logo 2 hoofdvormen, deze staan voor man en vrouw. De verschillende kleuren in het logo staan voor de verschillende stijlen van de man (zijnstijl) en de vrouw (haarstijl). Het zwarte vlak is de salon waar al deze stijlen en mensen samenkomen.

Toen deze huisstijl een feit was, was het belangrijk de ondersteunde kleuren erbij te zoeken. De hoofdkleuren werden roze, zwart en grijs die u terug vind in de salon. Dit hebben we dan ook fasegewijs doorgevoerd in elke salon, en élke salon hebben we een flinke opknapbeurt gegeven.

Zowel binnen als buiten (gevelreclame). Wat we ook belangrijk vonden was een website. Deze moest basis zijn en op elke pc, smartphone of tablet te lezen zijn. Dit is de site die u tot de lancering van de huidige altijd heeft gezien:

Schermafbeelding 2013-09-12 om 15.55.22

Daarna werd het tijd om ons actief te richten op social media. In eerste instantie was dat Hyves en Facebook. Hyves is inmiddels verdwenen, en heeft plaats gemaakt voor Twitter, en Instagram. Inmiddels hebben we een groot aantal fans en volgers die dagelijks kunnen zien wat we kunnen bieden, of wat ons bezig houdt.

De eerste 3 jaar heeft Zijnstijl Haarstijl zich vooral gericht op het verbeteren van de bestaande salons, de klantgerichtheid, de service en het aanbod aan produkten in de salon. In de tussentijd werden vele gezamenlijke acties opgestart met regionale ondernemers om elkaars naamsbekendheid en krachten te bundelen.

Na ruim 2 ½ jaar dacht Zijnstijl Haarstijl aan uitbreiding van het aantal salons. Na veel zoekwerk kwam in Bedum een prachtig pand aan de Grotestraat 12 in beeld. Na veel onderhandelen werden we eigenaar, en konden we met de verbouwing beginnen:

1 Oktober konden we openen, en besloten we te openen met een spetterende actie!  Iedereen die dat wenste kon  ‘gratis’ geknipt worden. Gratis betekende in dit geval dat de klant zelf mocht bedenken wat hij of zij wilde betalen. De opbrengst hiervan ging volledig naar Stichting Haarwensen.

Momenteel heeft de kapsalon in Bedum onze verwachtingen overtroffen, en daar zijn we dan ook erg blij mee. Het volgende project was de nieuwe kapsalon in Wagenborgen. Deze salon is een geval apart.. Hier zijn we samen met de bestaande sport school Performance (www.fitnesscentrumperformance.nl). De nieuwbouw is inmiddels afgerond en op de begane grond hebben een zwembad, sauna en stoombad én fysiotherapeut inmiddels een plek gevonden.  Op de bovenverdieping vindt u buurtzorg, een schoonheidsspecialiste én een prachtige kapsalon van Zijnstijl Haarstijl! Kortom; een locatie waar alles onder één dak wordt aangeboden. Het Bronsbad heet het, en staat garant voor een heerlijke dag ontspanning.

In de tussentijd hebben we de kapsalon in Delfzijl flink opgeknapt, Heeft de kapsalon in Spijk een flinke opfrisser gehad én nieuw sanitair en zijn op 1 na alle kapsalons voorzien van energiezuinige LED verlichting.

Ons (voorlopig) laatste grote actie was de verhuizing van de Kapsalon in Appingedam. Deze was gevestigd aan de Solwerderstraat, maar is per Oktober 2016 verhuisd naar het Winkelcentrum Overdiep. Meer ruimte, goede bereikbaarheid zijn daar de grote pluspunten.

Voorlopig laten we het dan even hierbij, maar… wie weet wat ons pad nog gaat kruizen. In de tussentijd kunt u als vanouds gewoon vertrouwen op ons team. Tot ziens bij Zijnstijl Haarstijl!